לביבות גבינה

לביבות גבינה.

פחות נפוצות, אבל לא פחות טעימות.
הכמויות: 250 גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת, חצי כוס סוכר – או יותר, אם אוהבים מתוק – וכשליש כוס קמח. התערובת צריכה להיות סמיכה כמו טחינה מעובדת.שמן לטיגון.
מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם, מעבירים מהתערובת בעזרת כף גדולה. מטגנים משני הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר מגבת סופג ואוכלים חם – אבל לא רותח!
גיוונים: אפשר להוסיף צימוקים, סוכר וניל וכו'.

ועוד רעיון, מעט יותר דיאטטי:
כופתאות גבינה מבושלות.
הכמויות: 250 גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת וכחצי כוס סולת . בזמן ההכנה, מניחים על האש סיר גדול מלא מים, עם כפית מלח, וממתינים שירתח. במשך הזמן הזה מערבבים את כל החומרים .שהמים רותחים, מנמיכים את האש ומניחים בכל פעם כף מהתערובת וממתינים כחמש דקות. אח"כ הופכים כל כופתא על הצד השני ומבשלים עוד חמש דקות.
אוכלים עם שמנת, סוכר, אבקת קקאו, ריבה, רסק תפוחי עץ, וכו'.

עוד מתכונים שגם הילדים יכולים להכין תמצאו באתר
www.saba-sabta.co.il
ולממהרים:
http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

הוסף תגובה