כשמקימים עסק חדש חייבים להיות סבלניים
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
בשנה – שנה וחצי הראשונות של העסק היזם מפעיל אותו בצורה שנראית לו הכי הגיונית. היזמים המוכשרים ביותר מנהלים עסקים תוך כדי המצאת שיטות שונות ומגוונות למכירת המוצרים שלהם.
בדרך כלל היזמים מקדישים מעט מדי זמן למנוחה, ודווקא הרגע הזה הופך לרגע המשבר. מתחילים לחשוב ששינוי כיוון עסקי יביא הקלה. והשינוי אכן מביא הקלה, אבל לא להרבה זמן. החזקים נשארים, החלשים הולכים.
אחד המכרים שלי, באופן מוזר, מפתח את העסק שלו עד לשלב המכירות , ואז פתאום עוזב אותו ומתחיל לעסוק במשהו אחר. ולצערי הוא לא היחיד שפועל כך. ברגע השינוי הוא מוחלש, והוא חושב שאין טעם להמשיך ושבמקום אחר יהיה קל יותר להרוויח כסף. כעבור שנה הסיפור חוזר על עצמו שוב.
אבל אלה שנשארים דווקא ברגע הזה מצליחים לחשוב על גישה מחושבת ומתוכננת להמשך העסק שנבחר. הם נשארים בתחום, וזה מאפשר להם להשתמש בקשרים הקיימים ולממש את ההזדמנויות. בערך שנה – שנה וחצי לאחר רגע המשבר הם מתחילים להרוויח סכומים נכבדים.
המסקנה: תהיו עקביים ואל תעזבו את העסק באמצע הדרך. תזכרו: ההצלחה מלווה את החזקים.
-
ידע לא 'הולך' בכוח, רק בנוח!
הידע החשוב ביותר והקריטי ביותר לארגון הוא ידע בלתי-מובנה. ידע הנשען...
-
מנהלים אמורים להיות המובילים של האמון הארגוני
אסור להתבלבל: תשתיות תומכות ידע אינן רק תשתיות טכנולוגיות, כגון אתרים,...
-
האתגר האמיתי שעומד בפני הארגון בניהול הידע, הינו למפות ' מה הארגון יידע בעתיד'
אחד היישומים אותם נמצא לרוב בארגונים הפעילים תוכניות ניהול ידע הוא...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה