חמין לשבת
- 03/02/2011
- זמן קריאה מוערך: 21 שנ'
חמין הוא מאכל עממי ונפוץ, שנהוג להכין בימי החורף הקרים. שילוב פחמימות (דגנים כגון חיטה, גריסים, תפוחי אדמה) עם קטניות (חומוס, שעועית) וביצים, מספק מזון בעל ערך תזונתי גבוה בזכות השלמת החלבון בין הדגנים לקטניות. במנת חמין המכילה ביצה, תפוח אדמה בינוני, שלוש כפות תערובת שעועית וחיטה או גריסים וחתיכת בשר לא שומנית (הודו או בקר) יש כ-500 קלוריות, סיבים תזונתיים ויטמינים מקבוצת B, אבץ וברזל. תוספת סלט ירוק יכולה לסייע לעיכול.
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
איך לזכור לשתות מים
שתו כוס מים בבוקר על בטן ריקה, ולאחר מכן, בכל פעם שעושים פיפי – יוצאים...
-
לאכול אחרי האימון ספורט
ספורט איננו מספיק ללא תמיכה תזונתית. לאחר אימון בן שעה ויותר, המשלב...
-
הכנת מרק אפונה ובטטה
מרקים הם דרך נהדרת לספק נוזלים לגוף ולהעשיר את התפריט בירקות ובקטניות....
הוסף תגובה