חזה עוף ופטריות בתנור

מצרכים:

שליש כוס שמן זית
6 חצאי חזה עוף
מלח
פלפל שחור טחון טרי
3 בצלים קצוצים דק
600 גרם פטריות שמפיניון פרוסות (אפשר משימורים)
4 כפות אבקת מרק פטריות


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.), מחממים במחבת גדולה את השמן, ומזהיבים את חזות העוף  משני הצדדים. מעבירים לצלחת ומתבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים לאותה מחבת את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מתבלים במלח, פלפל ואבקת המרק ומסירים מהאש.
3. פורשים על משטח העבודה יריעת רדיד אלומיניום ומניחים עליה חצי חזה עוף ומעט מתערובת הפטריות והבצל וסוגרים היטב. מכינים כך את כל נתחי העוף.
4. מניחים את שקיקי האלומיניום בתבנית ואופים כשעה.


 באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה

הוסף תגובה