חומר המצוי בפלפל חריף הורס גידולים סרטניים

חוקרים בבריטניה גילו כי קפסאיצין, החומר הגורם לנו תחושת שריפה בעת אכילת פלפל חריף, יכול לקטול תאי סרטן ללא תופעות לוואי כמעט. צוות המחקר, מאוניברסיטת נוטינגהם ואוניברסיטת קרדיף שבבריטניה, בראשות דר' טימוטי בייטס, מאמין שקפסאיצין תוקף את המיטוכונדריה (אברון בתא המייצר אנרגיה) של תאי הסרטן וגורם להם למוות עצמי (אפופטוזיס) מבלי לפגוע ברקמות הסמוכות לגידול. דר' בייטס אומר כי תגליתם עשויה להסביר את השכיחות הנמוכה של סרטן בארצות בהן מרבים לאכול פלפל חריף כמו מקסיקו או הודו. צוות המחקר בחן את הקפסאיצין על תאי סרטן ריאות אנושיים הנחשבים כתקן הזהב לבחינת תרופות אנטי סרטניות. כמו כן נבדקה השפעתו של קפסאיצין על תאי סרטן הלבלב והתקבלה תוצאה זהה, תאי הסרטן מתו מבלי שנגרם נזק לרקמה הסמוכה להם.


למחקר המלא

הוסף תגובה