חג השבועות – חג המאכלים החלביים
- 12/05/2014
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
חג השבועות מגיע פעם השנה ומביא אתו את מאכלי החלב למיניהם החל מגבינות, פשטידות, טוסטים ועוגות. חג השבועות הוא חג שונה משאר החגים בעיקר בזכות אכילת אוכל חלבי לשם שינוי.
מידי שנה חג השבועות מגיע אלינו ואתו גם המאכלים החלביים, בחג זה כל אחד מרגיש את משמעות הביטוי "ארץ זבת חלב ודבש" . חג השבועות נותן הזדמנות טובה לשכוח מהמאכלים הבשריים הכבדים וליהנות מאכול קצת שונה בטעם חלבי עם קצת פחות אחוזי שומן. חג השבועות נותן לנו הזדמנות לקרב את המשפחה יחד וליהנות ממאכלים ומתכונים חלביים ששאר ימות השנה קצת מוזנחים.
יתרונות אכילת מאכלים חלביים בשבועות
יש הרבה ויכוחים בנושא האם אוכל חלבי הוא בריא או לא, בפסקה זו אפרט מספר יתרונות עיקריים לאכילת מאכלים חלביים בחג השבועות.
- ילדים בגיל ההתבגרות – אכילת מאכלים חלביים תורמת בעיקר לילדים בגיל ההתבגרות הצריכים לפתח את הגוף ולחזק את העצמות. מאכלים חלביים מספקים כמות סידן גבוהה ביחס לשאר מוצרי המזון.
- תזונה עשירה – אוכל חלבי מאפשר תזונה עשירה בסידן בשלבי החיים המוקדמים מאפשרת בניית מסת עצם מירבית וכך תורמת בהקטנת הסיכון לשברים בשנות הגדילה.
- אוכל פחות כבד – מאכלים חלביים הם מאכלים פחות כבדים ממאכלים בשריים וכך מעודדים אותנו לפעולה. התחושה שאוכל בשרי נותן לנו היא תחושה של כובד וכך אנחנו נעשים יותר עצלנים.
- עלות ומחיר – אוכל בשרי נחשב לאוכל יקר יותר מאוכל חלבי כך שבתקופת חג השבועות עליות האוכל הנם קטנות יותר
אוכל בחג השבועות
– ניתן לפרוס גבינות קשות על מגש.
– ניתן לשים בקעריות יפות גבינות שונות למריחה.
– נושא הסלטים תמיד יכול להיות רעיון טוב – סלט יווני, סלט חלומי ועוד.
– פשטידות ובורקסים יכולים להיות מוגשים במגוון צורות – מבורקס פיצה, פשטידת בטטה ועוד.
נהייתם רעבים? מעולה, זה הזמן להפסיק לדבר ולהתחיל לפעול. להלן מתכון מדהים המתאים בצורה מושלמת לחג השבועות.
מתכון לשבועות
מרכיבים למתכון
300 גרם של גבינת כנען טרייה ומשובחת
1/2 כוס של קמח
שתי ביצים
מלח
זעתר
חמאה
אופן הכנת המתכון
מכינים תערובת אחידה של כל המצרכים הנ"ל
לוקחים שתי כפיות ומכינים בעזרתן כדורים קטנים (מי שמעוניין, ניתן להכין את הכדורים בצורה גדולה יותר).
לוקחים סיר עם מים ושופכים לתוכו מעט מלח ושתי כפות שמן גדושות. מביאים הכל לרתיחה ומוסיפים את הכדורים לתוך הסיר.
כאשר הכדורים צפים באותו קו מים הם מוכנים.
ממסים חמאה ומוסיפים מעל כל הכדורים בצורה שווה. ניתן לפזר גם זעתר, שמן זית, עלי נענע וכדומה.
לעוד מתכונים לחג השבועות לחצו כאן
שיהיה בתיאבון
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
הוסף תגובה