זעתר
- 08/03/2012
- זמן קריאה מוערך: 31 שנ'
מי שמכיר את הזעתר בצורתו הסופית בלבד, עשוי לתאר אותו כחבילה קטנה של קרעי נייר עיתון העוטפים פירורי אבקת אפייה ומעט זעתר בצבע חום ירקרק. המחשבה על זעתר מעלה על החיך את טעמה והוויתה של ארץ ישראל. אבותינו השתמשו בו כצמח תבלין ירוק או יבש, כחומר מחטא וכסממן מרכזי בטקסי טומאה וטהרה. התבלין מורכב מתערובת של אבקת עלים, מלח, שומשום, אבקת גרגירי חיטה וסומאק ( אוג הבורסקאים). הוא משמש לתיבול סלטים, פיצות, מרקים, רטבים, מאכלי בשר, ירקות, חביתות, מיני מאפה שאינם מתוקים ועוד. גם ברפואה העממית הוא תופס מקום של כבוד לטיפול במחלות דרכי העיכול, תולעים שבבני המעיים, חידוד הזיכרון, בחילות, דלקות אוזניים, שיעול וכאבי ראש.
-
דובדבן, גרעינים
גרעיני הדובדבן טובים לטיפול בחצבת, שעורה בעין וצלקות . מאפיין : נייטרלי,...
-
זית
הזית טוב לטיפול בשלשול, אלכוהוליזם, שיעול דמי וגרון כואב. מאפיינים :...
-
קלמנטינה
הקלמנטינה טובה לטיפול בהקאות, שיהוק וגודש בחזה. מאפיין : קרירה,...
-
פלפלת "מדוזה", לא חריפה וידידותית לילדים
הורים המעוניינים לגדל צמחי פלפלת בגינה, במרפסת או במטבח למטרות נוי...
-
אלו צמחי תבלין מומלץ לשתול בקיץ ובסתיו?
צמחי התבלין אינם דורשים שטח רחב לגידול. להקמת אוסף צמחי תבלין בסיסי...
-
למדו להסתכל על הצמחים ולזהות את מצבם
האם הם חיוורים, צהובים או מיובשים? האם יש עליהם כתמים? פגמים? חורים?...
הוסף תגובה