הסובין עוזר להפחית את הסיכון ללקות במחלות לב
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 34 שנ'
דגנים מלאים ידועים זה זמן רב כמזון שעוזר להפחית את הסיכון ללקות במחלות לב, אולם במחקר שנערך באחרונה נמצא שהסובין הוא האחראי העיקרי לכך. רכיבי התזונה העיקריים שנמצאים בדגנים המלאים הם חומצה פולית, ויטמיני B, מגנזיום, אבץ וסיבים תזונתיים. בתהליכי העיבוד של הקמח הלבן אנו מאבדים חלק ניכר מרכיבי התזונה החיוניים האלה.
במחקר שנמשך 14 שנים, נמצא שגברים שהקפידו לאכול דגנים מלאים, ובמיוחד סובין, הפגינו את השיעורים הנמוכים ביותר של מחלות לב.
אז מה כדאי? הימנע מצריכת קלוריות "ריקות" (מזונות המכילים קמח לבן ומנופה נטול רכיבי תזונה חיוניים). הקפד לכלול דגנים מלאים בתזונתך היומית: שעורה, גריסי פנינה, אורז חום, קמח מלא, שיבולת שועל ושיפון.
מאת מולי אפשטיין
-
פעילות גופנית קבועה עשויה להקטין את הסבירות ללקות במחלת לב קטלנית
עסוק בפעילות גופנית. פעילות גופנית קבועה בעצימות בינונית עשויה להקטין...
-
למניעת מחלות לב אכול מזון בריא
אכול מזון בריא שכולל מגוון ירקות, פירות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלים...
-
עודף משקל מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב
הקפד על משקל גופך. עודף משקל עלול להוביל למצבים הבאים; יתר לחץ דם, יתר...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה