הכנת אספרסו מפולי קפה טחונים – שיטה זולה, אבל כרוכה בטרחה רבה
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
מלבד סוג המכונה, יש לבחור גם את סוג הקפה בו אתם רוצים להשתמש. הכנת אספרסו מפולי קפה טחונים היא השיטה הנפוצה ביותר, והיא מאפשרת את הגמישות הרבה ביותר בבחירת סוג הקפה ומידת הטחינה שלו. ככלל, זו השיטה הזולה ביותר – בין 50 אג' לשקל לספל אספרסו ממוצע. בשיטה זו בדרך כלל ניתן לבחור מבין המגוון הגדול ביותר של פולי קפה שונים ולהתנסות בבית בתערובות מיוחדות, וכן לשלוט במידת הטחינה של האבקה.
חסרונה העיקרי של שיטה זו הוא בטרחה הרבה שכרוכה בה – טחינת פולי הקפה, מילוי ודחיסת אבקת הקפה במכונה, ניקוי המכונה והמטחנה, וחוזר חלילה, כל פעם מחדש עבור כל ספל אספרסו. טחינה עצמית של פולי הקפה מצריכה רכישת ניסיון בתהליך של ניסוי וטעייה עד לגילוי מידת הטחינה המדויקת עבור סוגי פולי הקפה השונים. במקרים רבים, היא גם מביאה לבזבוז של אבקת קפה שנשארת אחרי הכנת הכוס הראשונה, או לחלופין לירידה הדרגתית באיכות האספרסו עקב שימוש באבקת קפה לא טרייה. כמובן, טחינת פולי הקפה גם מחייבת רכישה של מטחנת קפה, אם מכונת האספרסו שקניתם לא כוללת מטחנה; מטחנת קפה טובה עולה כ-150-300 ש"ח.
מתוך כתבה של רן יניב הרטשטיין ב-NRG shops, מדריכי קנייה
-
מכונה ידנית - מצריכה כוח פיסי רב להכנת ספל אספרסו מוצלח
מכונות האספרסו הידניות הן במידה רבה שריד נוסטלגי מימים שלפני מכונות...
-
מכונה אוטומטית - מתאימה למי שרוצה ספל אספרסו מוכן בלחיצת כפתור אחת
מכונות האספרסו האוטומטיות (או הסופר-אוטומטיות או אלקטרוניות) הן בדיוק...
-
מכונת אספרסו חצי אוטומטית - היתרון העיקרי הוא המחיר
מכונות האספרסו החצי אוטומטיות מציעות את הפשרה הטובה ביותר בין מכונות...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה