היכן שאין תפריט מודפס הסיכוי למצוא אוכל אותנטי גדול יותר

אם ניכנס למסעדה באיטליה, מה צריך לדעת (חוץ מאיטלקית שלא צריך):


יש כמה סוגי מסעדות שכדאי לדעת את ההבדלים ביניהן.


טארטוריה TRATTORIA- מסעדה עממית, ריסטוראנטה- מסעדה של ממש. אבל יש לשים לב, לא כל טארטוריה זולה ולא כל ריסטראנטה יוקרתית.


המלצה- היכן שאין תפריט מודפס הסיכוי למצוא אוכל אותנטי גדול יותר. ספור שולי בכפר שהייתי ליד פשיה בין פיזה לפירנצה, מסעדה מקומית ובעלת בית איטלקייה עבת בשר אבל לא יודעת מילה אחת בשום שפה חוץ מאיטלקית. כדי שאבין מה אני מזמינה לקחה אותי יד ביד אל המטבח והראתה לי את חומרי הגלם לארוחה.


טאבולה קאלדה- שולחן חם, מעדנייה/מזנון שירות עצמי.


פיצריה- כמו בארץ.


ג'לאטריה- גלידרייה.


על מה משלמים חוץ מהאוכל:                                                                     קופרטו- דמי עריכת שולחן כ 1.5 יורו.                                                                סרוויציו- דמי שירות כ10-15% .


                                              יונית אבני, יועצת טיולים


                          מנהלת פורום "אירופה" אתר "למטייל"


מחברת ספרי טיולים

הוסף תגובה