הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן טיגון
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 56 שנ'
באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה?
חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה מסיבה כפולה: במהלך החג עולה צריכת תפוחי האדמה לצורך הכנת הלביבות ובתקופה זו של השנה מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של עונת החורף לשווקים. למי שמכין לביבות, מומלץ לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. שני הזנים המתאימים ביותר בעונה זו הם "דזירה" ו"רודיאו". זנים אלה סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים. בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון. הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר בתפוחי האדמה לטיגון. הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת היווצרות סוכר נוסף. המצאות סוכר בחומר היא הגורמת להיווצרות צבע חום בטיגון.
זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה, על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.
חיים בן ארי, ממפעלי חבל מעון, מגדלי תפוחי האדמה הגדולים בישראל ומשווקי תפוחי אדמה "דוד משה"
-
כדי להימנע מ"טפטופים" על השולחן, צפו את המגש בנייר כסף
כדי להימנע מכל הטפטופים של החנוכייה על השולחן או על צלחות, וכמו כן לשמור...
-
הצעת איפור מאת ירין שחף
בתמונה - איפור גוף בגווני אורות הנרות. מלאכת המייק-אפ נמשכה כשעה...
-
כיצד מונעים את טיפטופי הנרות על הפמוטים
מאחסנים את הנרות בהקפאה ומוציאים כמה דקות לפני ההדלקה. אתר למציאת עוזרת,...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה