הגברת צריכת הסידן בגיל הזהב מפחיתה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס

הגברת צריכת הסידן בגיל הזהב, היא גורם חשוב בהפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, עשויה להאט את המשך איבוד רקמת העצם ולהקטין את הסיכון לשברים בעצמות.


חלב ומוצריו נחשבים כמקור עיקרי לסידן הן בגלל תכולת הסידן הגבוהה שלהם והן בגלל זמינות הסידן הגבוהה, כלומר אחוז הספיגה הגבוה של סידן ממוצרי חלב.


חשוב להקפיד על צריכה נאותה של סידן (1200 מ`ג סידן, לנשים וגברים מעל גיל 51), מאחר וספיגת הסידן בגיל זה עלולה להיות מופחתת.


מאת שרית עטיה-שמואלי,דיאטנית במועצת החלב ובמרכז הרפואי שניידר


BeOK,הפורטל לבריאות ויופי 

הוסף תגובה