דבש האקליפטוס

האקליפטוס, אחד מעצי היער החשובים, הוא בעל תכונות יחודיות. מקורו באוסטרליה וטסמניה. ישנם כ-160 זנים שונים של אקליפטוס. לעץ חשיבות רבה בתעשיית התרופות והבשמים. השמנים האתריים המופקים ממנו ידועים כבעלי כושר ריפוי ומניעת מחלות ברפואה הטבעית. שמנים אלה מתחלקים לשלוש קבוצות: שמן רפואי – המשמש לתעשיית התרופות, שמנים ארומאטיים – לשיכוך כאבים, הרגעה וחיזוק המערכת החיסונית ושמן תעשיתי – למוצרי מזון המרכיבים בעלי הפוטנציאל החיובי המצויים בשמני האקליפטוס קיימים גם בדבש המופק מפרחיו, העשירים במיוחד בצוף ואבקת פרחים. דבש האקליפטוס מכיל בתוכו גרגרים של אבקת פרחים ופרופוליס, הגורמים לתהליך התגבשות מהיר יותר של הדבש. פרט לערכו התזונתי הרב של דבש האקליפטוס, קיימים בו מרכיבים כימיים טבעיים ומינרלים רבים. דבש האקליפטוס משמש כמעורר וממריץ וטוב לטיפולים אנטיספטיים. הוא מפחית רגישות, מעורר את פעילות הלב ומסייע בהתמודדות ומניעה של מחלות זיהומיות של מערכת הנשימה.


פרופוליס, האנטיביוטיקה הטבעית שהדבורה מייצרת, שנמצא בשימוש ברפואה האלטרנטיבית מופק על ידי הדבורים משרף האקליפטוס.


באדיבות יורם פז, מנכ"ל מכוורת עמק חפר

הוסף תגובה