דברים מפתיעים שלא ידעתם על וניל
- 29/11/2018
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
כמעט בלתי אפשרי להיות אדישים לטעמו וניחוחו המתוק של התבלין הנפלא הזה שנקרא ווניל. כל גלידריה המכבדת את עצמה תחזיק לפחות טעם אחד של וניל אם לא כמה בשילובים שונים. התבלין הנפלא הזה המשפר את הארומה של קינוחים אינספור וגם בתעשיית הבשמים לגוף הבינו את הפוטנציאל החבוי בתבלין הקסום הזה. אין כמו לצאת ממקלחת ולהריח כמו עוגה.
לא כל הנוצץ וניל
לא הרבה מכם יודעים אך לפני לא מספר שנים פקדה סופה טרופית הרסנית את מדגסקר, שהיא כיום בית הגידול הכמעט יחיד ובטח העיקרי של צמח הוניל, דבר שהביא כמעט להכחדתו של הוניל מהעולם כליל. כלכלת מדגסקר נפגעה עד מאד והחוות ששרדו את הסופה הטרופית הפכו למעין מבצרים, הסיבה היא שמכיוון שהווניל נעשה נדיר השתווה מחיר קילו וניל ללא פחות מקילו זהב. מסעדות קינוחים ושפים מכל העולם עקבו בדאגה אחר ההתרחשויות וכיום לרכוש מקלות וניל זו משימה לא פשוטה, המחירים גבוהים מאד, אם פעם היינו מוכרים מקל וניל ב-4 או 7 שקלים, אז היום הוא עולה לפחות 30 שקל. וגם ככה שימורו של הצמח הוא בעייתי מכיוון שהוא רגיש מאד וזקוק לתנאים מאד ספציפיים על מנת להישמר לאורך זמן ועלול להיהרס מהר. למי מכם שעדיין מעוניין בניחוח הונילי אבל לא רוצה לקחת משכנתא, יכול להסתפק במחית וניל או אבקה למרות שגם מחירן עלה לא מעט. בעקבות עליית מחירי הוניל גם חלק מהמסעדות פשוט הפסיקו להכין קינוחים עם וניל כי זה פשוט לא מחזיר את ההשקעה מכיוון שכדי להחזיר את ההשקעה ייאלצו להעלות את מחיר הקינוח למחיר של מנה עיקרית או אפילו סטייק ומצב זה הוא טיפה אבסורדי.
אז מה עושים?
ראשית אל דאגה, אמנם מחירי הצמח עלו אך בתוך כמה שנים יצליחו לשקם את היערות הללו אבל עד אז
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
גבינה צהובה, כדאי למרוח את הפומפייה בשמן לפני הגירוד
לפני שמגרדים גבינה צהובה, כדאי לשמן את הפומפייה - כך הגירוד יהיה...
-
מלפפון, כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה
למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים...
-
נחלה למכירה – איך הופכים נחלה חקלאית לנחלה יוקרתית
החל משנות התשעים, עת המדינה החליטה שניתן להפשיר קרקעות חקלאיות לצורכי...
-
מבנים ניידים – למה הם משמשים אותנו?
בהוויה הישראלית יש מקום של כבוד למבנים זמניים, עוד מימי העליות הראשונות,...
-
5 יעדים שהם לא רק בטן גב
הרבה מקומות תיירותיים ברחבי העולם משווקים את עצמם על טהרת החופים הלבנים...
הוסף תגובה