ביצה, בחינת טריותה של ביצה פתוחה (ללא קליפה) בצלחת

שוברים את הביצה ושופכיםאת תוכנה על צלחת שטוחה:


ביצה טרייה – נשארת צפופה על שטח קטן של הצלחת. החלמון בה גבוה, החלבון גבוה,ותא האוויר בקליפה קטן.
 
ביצה פחות טרייה – מתפשטת יותר על הצלחת. החלבון בה פחות סמיך ונמוך יותר,החלמון נמוך יותר, ותא האוויר בקליפה גדול יותר.


ביצה ישנה מאוד – מתפשטת על-פני שטח נרחב. החלבון מימי ונמוך מאוד, החלמון נמוךעם קמטים במעטפת, ותא האוויר בקליפה גדול מאוד. ביצה כזו אינה ראויה למאכל.


באדיבות המועצה לענף הלול


 


באדיבות: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה


 

הוסף תגובה