ביצה, בחינת טריותה של ביצה בקליפתה על- פי ציפה במים
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 36 שנ'
מניחים את הביצה השלמה (ביצה בקליפתה)בכלישבו מים ובוחנים:
ביצה טרייה – נחה בצורה מאוזנת על תחתית הכלי.
ביצה פחות טרייה – החלק הרחב של הביצה מתחיל להתרומם, והחלק הצר מונח עדיין עלתחתית הכלי.
ביצה לא טרייה – הביצה כולה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב כלפי מעלה.
ביצה ישנה/פסולה למאכל – הביצה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב בולט מחוץלמים.
הסבר למצבי הציפה השונים:
לאחר ההטלה,נוצר בחלק הרחב/הפחוס של הביצה תא אוויר, ההולך וגדל עם הזמן ועם הטמפרטורה. ככלשהביצה מתיישנת יותר ומצויה בטמפרטורה גבוהה יותר, כן גדל גם תא האוויר. תא האוויר,משמש כמצוף והשינויים במצב הביצה במים נגזרים מגודלו.
באדיבות המועצה לענף הלול
באדיבות: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
גבינה צהובה, כדאי למרוח את הפומפייה בשמן לפני הגירוד
לפני שמגרדים גבינה צהובה, כדאי לשמן את הפומפייה - כך הגירוד יהיה...
-
מלפפון, כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה
למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה